Zolder, opruimen, naaiatelier, miss teacup
Persoonlijk

Project naaiatelier + minimalism game

Het staat al een tijdje op ons verlanglijstje: het verbouwen van onze zolder. Op dit moment is het logeerkamer, washok, hobbyruimte en rommelplek in een. Maar dat kan natuurlijk ook anders. Dit zijn onze plannen.

Wij hebben echt een hele fijne zolder. Groot, hoog plafond en een vaste trap ernaartoe. Zoals je op de foto’s kunt zien is het nu nogal – ahum – rommelig. Maar daar gaan we verandering in brengen. We willen de zolder splitsen in twee ruimtes: een naaiatelier/wasruimte en een slaapkamer. Waarschijnlijk is de slaapkamer in het begin voor logees, maar uiteindelijk is het de bedoeling dat dit een mooie kamer voor ons zoontje kan worden.

 

 

 

 

 

 

Meer licht

Nu is er bij ons op zolder slechts één dakraam. Niet heel praktisch als je de ruimte wilt splitsen. Maar daar komt eind deze maand al verandering in: er wordt een dakkapel geplaatst. Een speciale met extra veel licht. Heel fijn om te naaien!

Via de trap aan de rechterkant kom je direct binnen in het naaiatelier/washok. De ruimte vanonder wordt een slaapkamer die straks te bereiken is via een schuifdeur.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meer rust

Zoals je nu op de foto’s ziet is de ruimte nogal rommelig. We willen een linnenkast maken waarin we de wasmachine, strijkijzer, wasrekjes en dergelijke in kunnen opbergen. De zwarte wand aan de zijkant willen we openbreken om daar vervolgens mooie deurtjes voor te doen. Verder moet er een groot bureau komen. Hier hoop ik ook wat opbergruimte in te creëren.

Het plan is ook om de kasten allemaal wit te maken. En de scheidingswand van hout te maken. Dit geeft altijd zo’n fijne warme uitstraling.

En de rommel?

Die doen we weg. Verkopen, weggeven of weggooien. En dat wil ik doen aan de hand van de minimalism game. Omdat eind deze maand de dakkapel al wordt geplaatst, wil ik tegen die tijd al zoveel mogelijk rommel weghebben. Daarom staat deze maand dus in het teken van opruimen. Op 1 juni gooide ik 1 ding weg, op 2 juni 2 dingen enzovoort. Na een hele rekensom zal dat betekenen dat ik uiteindelijk 465(!) spullen weggooi. In eerste instantie wil ik hiervoor zoveel mogelijk spullen op zolder wegdoen, maar ik denk dat uiteindelijk ook spullen uit de rest van het huis aan de beurt zijn.

 

 

 

 

 

 

 


Wat er nu al is opgeruimd

Dag 1: een muziekstandaard

Dag 2: twee oude fotocamera’s

Dag 3: drie boeken

Dag 4: vier boeken

Alle bovenstaande spullen gaan voor een klein bedrag op marktplaats. Zijn ze niet binnen twee weken verkocht? Dan gaan ze naar de kringloop.


 

Dit vindt je vast ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *