kristylmv rok Miss Teacup pencil skirt
Naaiprojecten

Opleiding coupeuse #3: maak een rok

Na een jaar thuis te oefenen met naaien, besloot ik op naailes te gaan. Op mijn blog deel ik graag wat ik nu precies doe op naailes. Vandaag opdracht 3: maak een rok.

Een rok met dichtvallend split en blinde rits om precies te zijn. Om heel eerlijk te zijn ben ik niet zo’n rokken en jurken type. Maar als eerste kledingstuk is het wel heel fijn om te maken. Het patroon is van La Maison Victor en staat gratis op hun website. Zelf heb ik het patroon uit het blad gebruikt waardoor ik niet met het gedoe zat van pdf’jes printen en aan elkaar plakken. (Yep, ik ben fan van échte patroonbladen).

Technieken

Op zich is deze rok helemaal niet heel lastig om te maken. Hij bestaat uit een voorpand, achterpand en tailleband. Omdat ik in de rok een split en blinde rits moest verwerken, heb ik het achterpand in tweeën geknipt en aan de onderkant nog een stukje extra stof toegevoegd voor de split. De stof die ik gebruikte was een tricot. Je hebt dan dus ook een stretchnaald en machine met stretchsteek nodig. Maar de meeste machines zijn hier tegenwoordig wel mee uitgerust.

Eindresultaat

Wat is deze rok  fijn! Hij ziet er vrolijk uit, zit heerlijk (lang leve kleding op maat) en is echt fantastisch om met deze warme dagen te dragen. De rok is niet overal perfect. Dat komt omdat mijn naaimachine halverwege kapot is gegaan. Inmiddels heb ik een nieuwe, hier komt later een review over ?. Ook heb ik gemerkt dat als je draadjes wilt lostornen, je heel goed moet oppassen met de stof, je moet dit niet te vaak doen want dan krijg je gaatjes. En er zitten er dus een paar in mijn rok. Zonde!

Ik ben echt trots op mijn allereerste zelfgemaakte kledingstuk en dat werd beloond met een mooi cijfer: een 8!

Wat was het eerste kledingstuk dat jij hebt gemaakt?


Gebruikte materialen

Stof met bladeren: Stoffenkraam op de markt

Blinde rits: Stoffenkraam op de markt

Kleur garen: groen en wit


Lees ook de vorige blogs uit de serie opleiding coupeuse:

Opdracht 1: maak een tas

Opdracht 2: maak een schort

Dit vindt je vast ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *