Freepik
Persoonlijk

Help! ik zoek een baan

Het is alweer twee maanden geleden. Mijn allerlaatste werkdag bij de krant. Over een maand ben ik officieel uit dienst en dan wordt het dus tijd voor een andere baan. Maar wat?

Om mijn tijd te vullen heb ik geen baan nodig. Elke dag vliegt voorbij met een baby en mijn opleiding coupeuse. Zorgen en naaien. Dat vult mijn dagen wel. Maar laten we eerlijk zijn, het brengt geen geld in het laatje. En naaien betekent stof kopen. En daar heb je nu eenmaal geld voor nodig.

Toen ik ruim drie jaar geleden bijna was afgestudeerd (ik volgde toen de opleiding journalistiek). Had ik precies dezelfde vraag. Wat wil ik doen?  Per toeval kwam ik toen een vacature tegen bij de krant, waar ik in juni 2015 startte als grafisch vormgever. De ideale baan voor mij. Mijn opleiding kwam goed van pas én ik kon creatief aan de slag.

Nu, drie jaar later, is het afgelopen. Het is jammer, maar niet erg. Ik zie het als een kans om weer eens wat anders te proberen. Mijn baan was een kantoorbaan. Zo eentje waar je dus een hele dag achter een computer zat. Inmiddels ben ik wel tot de conclusie gekomen dat dat niet is wat ik wil.

Maar wat wil ik dan?

Naaien! Het lijkt mij heel fijn om van mijn hobby mijn werk te maken. Ik word er rustig van. Maar in de realiteit denk ik dat ik daar nog niet klaar voor ben. Ik zit pas sinds begin april op naailes en ik wil eerst echt goed kunnen naaien voordat ik daar ook daadwerkelijk mijn geld mee ga verdienen. Maar het is een mooie optie op de lange termijn.

Afgelopen weekend kwam ik erachter dat er nog een onderwerp is wat mij heel erg aanspreekt: duurzaamheid en milieu. En dan bij voorkeur een functie waarbij ik mensen bewuster kan maken van deze onderwerpen. Het geeft mij een goed gevoel om anderen iets te leren over een onderwerp dat mij nauw aan het hart ligt. Daarnaast vind ik het ook interessant als het een functie is waarbij ik echt iets kan betekenen voor de maatschappij. Dat geeft toch een goed gevoel?

En nu?

Op dit moment kijk ik elke dag naar nieuwe vacatures op internet. In de hoop dat ik zo een baan kan vinden die (zo goed als) aansluit bij mijn wensen. Ook heb ik mensen verteld over mijn plannen. Wie weet komen zij dan wel een vacature tegen voor mij.

Over een maand ben ik officieel uit dienst. Dan heb ik ook recht op een werkloosheidsuitkering. Ik weet dat je dan ook actief moet solliciteren. Maar het voordeel van die tijd is dat er iemand is die je kan adviseren. Daarnaast geeft dit mij de rust dat ik niet over een maand een baan móet hebben.

Ik ben blij dat ik er inmiddels al achter ben gekomen in welke richting ik wil zoeken. Geen kantoorbaan. Creatief. Duurzaamheid en milieu.

Dit vindt je vast ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *